Mindjárt itt a Karácsony!

2019.12.11

"Mindjárt itt a karácsony! De mi kerüljön a fa alá?"

A karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, de az ajándékozásé is.
Így biztosan Ti is egyre gyakrabban felteszitek ezt a kérdést a napokban:
"Mi kerüljön a fa alá?"


Eljött a december, mindjárt itt a karácsony, de nem is olyan egyszerű miden évben kitalálni, hogy mi is kerüljön a fa alá, hiszen mindig igyekszünk valami maradandó, személyes, egyedi ajándékot keresni, aminek örülnének Szeretteink.


Élményt adnál Szeretteidnek, ami látható emlékké is válik?


Rohanó világunkban sajnos egyre kevesebb időnk van megállni, rácsodálkozni a világ szépségeire, nyugodtan egy helyben maradni és egy kicsit magunkra, egymásra koncentrálni, élményeket gyűjteni.


Ha olyan ajándékot szeretnél adni, ami személyes emlékként szolgál a megajándékozottnak még évekkel később is, ugyanakkor élményt is nyújt, megajándékozhatod a szeretett személyt akár egy fotózással is. Erre karácsony környékén rengeteg fotóstúdió készül is, így számos, szebbnél szebb, különböző stílusban feldíszített helyszín áll rendelkezésetekre a fotózáshoz*.


Egy ilyen ajándék nem csak a végeredménytől szép.


Hiszen gondolj csak bele, mi mindent adhatsz egy fotózással?


Egy csodás élményt, amikor a megajándékozott személy megpillantja a fotókat, amelyeken szüleivel, testvéreivel, párjával, vagy épp házastársával és gyermekeivel, házi kedvencével van megörökítve, nem beszélve arról, hogy mindig kellemes melegség tölti el a szívét, amikor ránéz ezekre a képekre.


De egy fotózás nem csak a kész képekről szól. Egy fotózás során szép, számodra kedves ruhába bújsz, kicsit elgondolkodsz azon, hogy hogyan szeretnéd magadat, vagy családodat viszontlátni egy képen a jövőben, így máris adott, hogy egy kicsit befelé fordulsz, önmagadra, a családodra fókuszálsz. A fotózás során pedig picit megáll az idő. Ünnepi hangulatban - akár egy havas tájon, vagy egy szépen megvilágított, feldíszített városrészen, vagy akár egy karácsonyra hangolt fotóstúdióban - egy kicsit lelassítasz, magadra figyelsz. Ugyanezeket az értékes pillanatokat adhatod Te is, ha fotózást adsz ajándékba.


Mi lenne, ha egy ajándékkal, aminek a család is örül, Magadat is meglephetnéd?


Ez kicsit önző kérdésnek hangozhat. Hiszen mi lehet az az ajándék, amit szívből adsz a másiknak és Ő ennek szívből örül is, ugyanakkor ez Neked ugyanakkora ajándék, mint magának a megajándékozottnak?


Lehet, hogy például a Nagyid nem szeretne fotózára menni, hiszen Neki ezek a dolgok kiesnek a komfortzónájából. Ez előfordulhat, nem mindenki szereti, ha fényképezik.


De valószínűleg nagyon örülne, ha egy-egy használati tárgy helyett - amit ideális esetben Ő is meg tud venni magának - egy személyes ajándéknak varázsa lenne?
Képzeld csak el! Ültök a karácsonyfa alatt és látod a Nagyi arcát, amint kibontja a csomagot, amiből több képen keresztül visszamosolyog rá az unokája. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban fog örülni ennek az ajándéknak, mint egy összeállított ajándékcsomagnak csokival, kávéval, sapkával, kesztyűvel. Persze ez utóbbi ajándékoknak sem szabad lebecsülni az értékét, de egy különleges meglepetés, amely szívet melengető, közelebb hozhatja a családot és hatalmas örömet tud okozni.


Ez esetben, egy olyan fotózással, amin Te veszel részt - és elraktározhatod a szívedbe a fotózás, az önmagadra és családodra figyelés élményét, a fenyő illatát, a díszek csillogását -, hatalmas mosolyt csalhatsz a Nagyi, vagy bármelyik Szeretted arcára.


Azt azonban az ajándékok keresése közben se feledjük, hogy a legnagyobb ajándék, a legnagyobb érték az egymásra figyelés, a másikra szánt idő. Mert az idő, az Élet. Ha megosztod a másikkal az idődet, a legértékesebbet, az Életedet osztod meg vele. Tedd ezt a lehető legnagyobb szeretettel! Ne csak karácsonykor, mindig!

Csodás hangolódást!