Gyűrűt a fa alá?

2019.12.24

Gyűrűt a fa alá?

A mai bejegyzés témája kissé megosztó, de nagyon is aktuális.

"Gyűrűt a fa alá - jó ötlet vagy inkább felejtsd el?"  

A karácsonyi eljegyzés kérdése eléggé megosztó, sokan erősítik a karácsonyi eljegyzés ellenzőinek táborát, és legalább ugyanennyien vágynak arra, hogy megpillantsák életük legfontosabb ékszerét a "fa alatt". 

Hogy kinek mi tetszik, azt döntse el maga, elgondolkodtatásként itt van pár pro és kontra vélemény.

Akik örülnének egy karácsonyi eljegyzésnek:

Lehet ez egy nagyszerű családi esemény - a karácsony talán az év leginkább olyan eseménye, amikor összegyűlik a teljes család, a ritkán látott szeretteinkkel is találkozhatunk. Így amikor a teljes család együtt van, elhangozhat a nagy kérdés, vagy a romantikus kettesben az előző napokban megtörtént lánykérés öröme megosztható a családdal, együtt ünnepelve kapcsolatotok megerősítését. 

Romantikus - karácsonykor ünnepi díszbe öltözik az lelkünk és a testünk. Mindent beleng a szeretet, a mézeskalács illata tölti meg a házat, és egy csodásan feldíszített karácsonyfa a szoba éke. Mi kellhet még egy kettesben töltött csodás karácsony estén a pároddal....ezt koronázhatod meg és teheted még romantikusabbá egy lánykéréssel.

Sokaknak az a véleménye, hogy a karácsonyi lánykérés a kreativitás hiányát mutathatja. De ne fogalmazzunk ennyire erősen, hiszen karácsonykor is lehet kreatívan.

Játszunk kicsit a gondolattal, nézzünk két elképzelt példát:

 • Esik a hó - már ha épp van akkora szerencsénk, hogy fehér karácsonyunk legyen -, a szeretett Férfi hóemberépítésre invitál. Épül-szépül a hóember, amikor is egyszer csak az egyik hókupac felmarkolása közben egy dobozkát találsz, amit ki is nyittok....és innentől már mindenki el tudja képzelni mit rejt a dobozka. Egy papírra írt kérdést (vagy a bevállalósabbak, illetve a zárt belső kerttel rendelkezők esetében már magát a gyűrűt). Fontos, hogy legyen elegendő hó, és hogy egy jól körülhatárolt helyen építsétek a hóembert, hiszen nem hátrány, ha meg is találja a célszemély a neki szánt dobozkát.

  És persze az sem árt, ha szerettek hóembert építeni!

 • Apró lépésekben is megtörténhet a lánykérés.
 • Ehhez készíthetsz egy adventi naptárat, amelynek minden ablaka rejt egy apró kirakódarabot. Fontos, hogy Kedvesed csak az utolsó nap rakhatja ki a teljes kirakót, apránként ne engedd, hogy építgesse. A végén, a karácsonyfa alatt kirakott kép a nagy kérdést ábrázolhatja.

  Arra nem árt figyelni, hogy olyan darabokból álljon a kirakó, aminek egyik darabja sem tartalmaz egy egész betűt, mert akkor könnyen lebukhatsz. Megtévesztésként egy-két képrészlet is bekerülhet, hogy biztos legyen a meglepetés.

  Extra tipp: érdemes a kirakódarabokat minden nap elvenni a Hölgytől, és csak az utolsó nap visszaadni az összeset, nehogy túl nagy legyen a kísértés..... 

  Akik inkább egy másik napon vágynak a Nagy kérdésre:

  Külön nap - Sokan arra esküsznek, hogy ez egy külön nagy esemény, ami egy külön napot érdemel. Nem szeretnék összevonni semmilyen más ünneppel, semmilyen más nappal. Hisz ez legyen csak a Ti napotok, a Ti eljegyzésetek napja, ami akár később egy újabb ünnepnap lehet Számotokra.

  Meglepetés - Adott egy borús, esős, szürke hétköznap. Ha ilyenkor fogod kézen a Szerelmed és mentek el egy sétára az egyik kedvenc helyetekre, vagy épp egy szép új helyre, valószínűleg nem fog semmit sem sejteni az induláskor, hiszen ez a nap is olyan, mint az összes többi.... aztán kiderül, hogy korántsem.

  Fogadjátok a fentieket gondolatébresztésként, de majdnem biztos vagyok benne, hogy ha már az eljegyzés gondolatáig eljut egy kapcsolat, akkor a pontosan tisztában vagytok vele, hogy egy karácsonyi lánykérés mennyire áll közel a választott szívéhez.


  Azonban ki ekkor, ki akkor, karácsonykor, vagy máskor, a legfontosabb mégis az, hogy egymást választottátok társul egy egész életre.